Webbdesign

Arbetssätt

Som webbdesigner arbetar jag med både helhet och specifika uppdrag inom design, grafik, programmering och eventuell fotografering. Jag börjar alltid med att lyssna noga på kundens önskemål och inspirationskällor för att stämma av allt ifrån nuläge till förväntan på slutlig produkt.

Snabb leverans

När företagsmaterialet (rubriker, texter och bilder) är levererat till oss tar det cirka en vecka innan den kompletta hemsidan är klar för publicering.

Unik design

För att hålla högsta kvalitet skapar jag en exklusiv och professionell webbdesign helt anpassad efter kundens specifika önskemål.

Låga priser

Min erfarenhet gör att varje projekttimme kan utnyttjas maximalt vilket håller kostnaden nere. Ingen startavgift eller månadskostnad! Begär offert

Grafisk formgivning

Jag designar allt från logotyp till komplett grafisk profil. Jag formger och producerar även trycksaker, allt från visitkort, foldrar, annonser, affischer, skivomslag till hela tidningar/magasin. Se logotyper här >>

Jag arbetar framförallt i Adobe CC när jag skapar logotyper i vektorformat, layouter för trycksaker och bildhantering i Photoshop.

WordPress

WordPress är ett flexibelt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet.

Jag designar er hemsida från grunden och skräddarsyr WordPress för just era behov.

En annan stor fördel utöver den användarvänliga hanteringen, är att ca 25% av alla hemsidor i världen idag är gjorda med WordPress och över 60% när det gäller publiceringssystem.

Detta innebär att det finns otroligt många utvecklare och ett enormt utbud av moduler, plugins och teman som stödjer WordPress.

Det perfekta verktyget för er företagshemsida helt enkelt!

Responsive

Responsive webbdesign är standard idag! Självklart bygger jag alla hemsidor med kompatibilitet för smartphones och surfplattor. En proffsig hemsida ska se bra ut i alla upplösningar oavsett viken enhet besökaren surfar med.

Vad betyder responsive webbdesign? På svenska: Mobilanpassad hemsida!

Detta innebär webbdesign som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning besökaren använder, och beroende på vilka funktioner som webbläsaren stödjer.

Kolumner och bilder anpassas automatiskt och ändras i storlek beroende på fönsterbredd. Det innebär att besökare kan se samma webbplats på exempelvis en smartphone eller surfplatta utan att behöva scrolla och zooma så mycket som hade krävts vid traditionell webbdesign.

Fotografering

Jag hjälper er gärna med fotografering av interiör eller exteriör samt produktfotografering.

Jag är inte utbildad fotograf, men har bra bildseende och tar bilder med en Nikon systemkamera som fungerar för de flesta hemsidor.

Adobe Photoshop

Photoshop är det överlägset bästa programmet när det gäller grafik och bildhantering!

Jag har jobbat i Photoshop sedan 1995 och experimenterade tidigt med avancerad grafik.

Under min karriär har jag fått många priser för min innovativa stil inom grafik och webbdesign, och blev dessutom 1998 utvald av tidningen InternetWorld till en av de bästa hemsidor inom Photoshop-tips.

Jag fixar det mesta i Photoshop. Allt från friläggning till komplicerade retuscheringar och snygga Interface. Se exempel på bilder skapade i Photoshop här >

Jag håller även utbildningar i Photoshop. Skicka en förfrågan!